Harmonieorkest

Het harmonieorkest van Prinses Juliana stond sinds 1979 o.l.v. Alex Zwijgers, die in juni 2020 afscheid heeft genomen als dirigent. Na een korte periode onder interim dirigent Sebestian Hettema, staat het orkest sinds oktober 2021 onder leiding van Xavier Scheepers

Het is de bedoeling dat iedereen die lid wordt van de vereniging uiteindelijk in dit orkest terecht komt. Leerlingen spelen eerst in het leerlingen- en jeugdorkest. Na het behalen van het B-diploma mag men meespelen in het harmonieorkest. Het orkest bestaat uit ongeveer 80 leden en speelt op een hoog niveau.

Concours

Al vele jaren komt het harmonieorkest van Prinses Juliana uit in de eerste divisie, voorheen de vaandelafdeling. Het harmonieorkest neemt tegenwoordig om de 3 à 4 jaar deel aan een landelijk concours. Prinses Juliana behaalde zeer goede resultaten niet alleen op landelijke concoursen, maar ook bij de deelnames aan het WMC (Wereld Muziek Concours) en het Hoeksche Waard Festival.

MaartConcert

Het hoge niveau van het harmonieorkest blijkt niet alleen uit de resultaten van deelnames aan concoursen en festivals, maar ook uit de druk bezochte concerten die jaarlijks gegeven worden. Hét evenement van het jaar voor PJ is het MaartConcert, dat altijd op de tweede zaterdag in maart wordt georganiseerd.

HaFaBraConcert

PJ vindt het leuk om samen met andere verenigingen, binnen en buiten de Hoeksche Waard, concerten te geven. In 2011 vond er een gezamenlijk concert plaats bij PJ met het fanfareorkest van BFO Da Capo uit Heinenoord. Het leek een leuke idee daar nog een orkest bij te vragen en dat werd Brassband Rijnmond. Omdat het een enorm leuk en succesvol concert was, werd besloten met het HaFaBraConcert door te gaan.

Naast deze muzikale hoogtepunten laat PJ zich uiteraard ook met andere activiteiten zien en wordt er gezorgd voor muzikale bijdragen aan Koningsdag, Dodenherdenking en wordt getracht 1x per jaar een buitenconcert te geven. Naast een hoog muzikaal niveau kent de vereniging ook een heel goede sfeer en het blijkt dat dit het orkest alleen maar ten goede komt. Het harmonieorkest repeteert iedere dinsdagavond van 19.30-21.45 uur.

pj-orkest