Het jeugdorkest van Prinses Juliana is het orkest waarin leerlingen de kans krijgen om zich te ontwikkelen als muzikant en vervolgens door te stromen naar het harmonieorkest. Sinds 1 februari 2024 heeft Maarten van der Linden het stokje overgenomen van Arnold Zwijgers. en hij dirgeert vol passie het jeugdorkest van PJ. Wanneer de leerlingen een tijdje in het leerlingenorkest hebben gespeeld en het A diploma hebben behaald, mogen ze meespelen in het jeugdorkest. Hier leren zij de verschillende facetten van een harmonieorkest kennen. De muziekkeuze wordt aangepast op het leren samenspelen in een harmonieorkest.

Het jeugdorkest heeft de laatste jaren goede prestaties behaald en is uitgegroeid tot een volwaardig harmonieorkest. Het jeugdorkest komt uit in de 4e divisie en neemt soms deel aan een landelijk concours. Door het jaar heen geven we verschillende concerten, zoals tijdens de jaarlijkse jeugdavond, buitenconcerten op verschillende locaties en het nieuwjaarsconcert. Verder doen we ieder jaar mee aan het Hoeksche Waard Jeugdfestival. Daarnaast werken wij graag samen met andere jeugdorkesten en daarom hebben we al diverse succesvolle uitwisselingsconcerten georganiseerd.

Naast het muziek maken worden er tal van andere activiteiten voor en door de jeugd georganiseerd. Deze activiteiten zijn voor alle jeugd bedoeld en niet alleen voor de leden van het jeugdorkest. Voorbeelden hiervan zijn o.a. het kerstgala, verschillende actieve uitjes en natuurlijk het jaarlijkse jeugdkamp!

Het jeugdorkest repeteert wekelijks op donderdagavond van 19.15-20.30 uur.

jeugdorkest-foto