Gisteravond vond de jaarlijkse voorspeelavond plaats! Onze leerlingen laten op die avond horen wat ze tijdens hun muzieklessen geleerd hebben.

Sommige kinderen hebben al meer dan een jaar les, maar er was ook een leerling die pas vijf lessen had gehad. Er was zelfs een leerling die al na één les wilde laten horen wat ze geleerd had! Het was heel leuk om alle leerlingen te horen spelen op hun eigen niveau. Sommige leerlingen hadden met behulp van hun docent samen een stukje ingestudeerd.

Als afsluiting was het leerlingenorkest onder leiding van Margreet aan de beurt. In het leerlingenorkest spelen leerlingen die al wat langer les hebben. Ze leren om samen te spelen onder leiding van een dirigent. En wat is er leuker dan samen muziek te maken? Het is zo leuk dat een aantal oud-leerlingen mee heeft gespeeld. Het thema van het miniconcertje was African Scenes. Tijdens de muziekstukken kwamen verschillende dierengeluiden voorbij.

Als toegift speelden drie oud-leerlingen nog een stuk. Dit hadden ze ooit ingestudeerd maar nooit eerder gespeeld. Een leuke reden om dit tijdens de voorspeelavond wél te doen. Helaas waren alle drie de mannen geblesseerd aan hun vingers waardoor ze creatief moesten spelen. Maar… Daar wist het leerlingenorkest wel raad mee: First Aid Concerto. Oftewel: Het Eerste Hulp Concert!

Het was een leuke, gezellige, geslaagde avond, waarbij het publiek genoot van alles wat de leerlingen lieten horen. Bedankt leerlingen en docenten voor jullie aanwezigheid en inzet!