Met trots en plezier stellen we jullie voor aan de nieuwe dirigent van ons harmonieorkest: Xavier Scheepers!
De Limburgse Xavier neemt de baton over van Alex Zwijgers, die in juni 2020 na 41 jaar door gezondheidsredenen stopte als onze dirigent.
Xavier Scheepers studeerde klassiek saxofoon bij Arno Bornkamp aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij Cum Laude zijn masterdiploma behaalde. Na het afstuderen speelde Xavier in het binnen- en buitenland met wereldberoemde orkesten zoals Munich Philharmonic Orchestra, National Lithuanian Symphony Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia onder leiding van onder anderen Valery Gergiev, Marc Soustrot, Christian Jarvi en Gustavo Gimeno Martinez. Daarnaast speelde hij soloconcerten in bijvoorbeeld het Concertgebouw te Amsterdam en de Nieuwe Kerk te Den Haag. Ook is hij als (gast)docent verbonden geweest aan conservatoria in Amsterdam, Tilburg, Enschede, Karlsruhe en Augsburg.
Sinds 2005 is Xavier actief als dirigent. Hij volgde voor zijn directiediploma lessen bij Frans Scheepers en Jan Cober aan het conservatorium van Maastricht. Momenteel is hij als dirigent verbonden aan Harmonie Amicitia uit Vilt en Harmonie St. Gerardus uit Heksenberg. Naast zijn werk bij zijn vaste orkesten is Xavier regelmatig gastdirigent bij gerenommeerde orkesten zoals koninklijke Gildenbonds Harmonie Boxtel, koninklijke Harmonie Lentekrans Linne en Harmonie De Vriendenkrans Heel.
We hebben enorm veel zin om met Xavier aan de slag te gaan en hopen dat jullie snel verder kennis met hem kunnen maken tijdens een concert!