Vacature dirigent jeugdorkest
Chr. Harmonievereniging Prinses Juliana uit Klaaswaal bestaat sinds 1913. Vanuit een eenvoudig orkest is de harmonie uitgegroeid tot de vereniging die we nu zijn. Prinses Juliana of kortweg PJ bestaat onder andere uit een leerlingenorkest, een jeugdorkest en een groot harmonieorkest. Het gehele opleidingstraject wordt bij ons in huis verzorgd.

De leeftijd van de circa 20 jeugdorkestleden varieert van ongeveer 11 tot 25 jaar. Samen vormen zij een evenwichtige orkestbezetting. Gemiddeld speelt een PJ lid ongeveer 7 jaar in het Jeugdorkest waarvan het ingangsniveau het A diploma is. De goed bezochte repetities vinden plaats op donderdagavond van 19.15 tot 20.30 uur. Het jeugdorkest zoekt een gedreven persoon die zowel met de huidige jeugdleden als de nieuwe aanwas aan de slag wil gaan en hen muzikaal naar een hoger niveau wil brengen.

Het jeugdorkest treedt gemiddeld zo’n 6 keer per jaar op, op de meest uiteenlopende locaties zoals een buitenconcert in Rotterdam, de Efteling, op jeugdfestivals, regelmatig proberen we een buitenlandreis te maken en treden we natuurlijk op in ons eigen muziekcentrum. Naast het maken van muziek vinden we bij PJ de onderlinge band tussen de (jeugd)leden van groot belang. Daarom worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue, een bowlingavond en het jaarlijkse jeugdkamp.

Voor het jeugdorkest van Prinses Juliana zijn wij op zoek naar een dirigent die:

  • Enthousiast met jeugdleden aan de slag wil gaan en zich goed in kan leven in de (muzikale) behoefte van jeugd
  • Visie, creativiteit en muzikaal leiderschap goed weet te combineren en dit in samenspraak met opleidingscommissie, docenten en (jeugd)bestuur kan omzetten in activiteiten en beleid
  • Kennis heeft van opleidingsmethodieken en tevens vernieuwing kan brengen binnen de muzikale opleiding
  • Gedisciplineerd een orkest kan leiden maar met de nodige humor een goede sfeer kan creëeren
  • De blik richt op de muzikale ontwikkeling van de orkestleden ter voorbereiding op het spelen in het harmonieorkest
  • Een goede balans weet te vinden tussen de kwaliteit van het jeugdorkest en de individuele ontwikkeling

We streven naar een benoeming per januari 2024.

Reageren
Reageren op deze vacature kan via vacature@pjklaaswaal.nl tot en met 12 november 2023. Na een eerste selectie vinden de sollicitatiegesprekken plaats vanaf november. Voor meer informatie en vragen naar aanleiding van deze vacature mail naar:
vacature@pjklaaswaal.nl.

Bekijk hier ook de vacature in pdf.