Uitslag Grote Verloting 2017 De uitslag van de Grote Verloting 2017 is bekend.

Lees meer >>
In memoriam - Mikel van Dijk Afgelopen donderdag 4 januari is geheel onverwacht de dirigent van het jeugdorkest, Mikel van Dijk, overleden. Hij was sinds april vorig jaar aan onze vereniging verbonden.

Lees meer >>

Jeugdorkest

Het jeugdorkest van Prinses Juliana is het orkest waarin leerlingen de kans krijgen om te spelen in een orkest dat dezelfde instrumentatie kent als het harmonieorkest en het staat sinds 2009 o.l.v. Josje de Regt. Na eerst begonnen te zijn in het leerlingenorkest stromen de leerlingen na het behalen van het A diploma door naar het jeugdorkest. In het jeugdorkest leren zij de verschillende facetten van een harmonieorkest kennen. De muziekkeuze wordt aangepast op het leren samenspelen in een harmonieorkest, maar musiceren in het jeugdorkest is niet eenvoudig; er worden behoorlijke muzikale eisen gesteld.

Het jeugdorkest heeft de laatste jaren goede prestaties behaald en is uitgegroeid tot een volwaardig harmonieorkest. Het jeugdorkest komt uit in de 3de divisie en neemt soms deel aan een landelijk concours. Ook doet het jeugdorkest jaarlijks mee aan het Hoeksche Waard Jeugdfestival. Daarnaast zijn er nog tal van andere optredens, zoals tijdens de jaarlijkse jeugdavond, de muzikale afsluiting van het jaarlijkse scholenproject en zoekt het jeugdorkest ook graag samenwerking met andere jeugdorkesten.

Naast het muziek maken worden er tal van andere activiteiten voor en door de jeugd georganiseerd. Deze activiteiten zijn voor alle jeugd bedoeld en niet alleen voor de leden van het jeugdorkest. Voorbeelden hiervan zijn o.a. het kerstgala, verschillende actieve uitjes en natuurlijk het jaarlijkse jeugdkamp!

Het jeugdorkest repeteert iedere donderdag van 19.15-20.30 uur.