Bemachtig deze prachtige kavels alvast! Op 7 april aanstaande vindt de PJ GIGA Veiling 2018 plaats. Bieden kan alvast online!

Lees meer >>
Kavels Giga-veiling 7 april 2018 De kavels voor de Giga-veiling van 7 april 2018 zijn bekend. Bekijk hier de PDF.

Lees meer >>
Vacature dirigent jeugdorkest We zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e) voor het jeugdorkest.

Lees meer >>

HaFaBraConcert

HaFaBra is de term die wordt gebruikt voor Harmonie, Fanfare en Brassband. Dit zijn de drie vormen van een concerterend blaasorkest in Nederland. De drie orkesten verschillen in samenstelling.

Een harmonieorkest (zoals Prinses Juliana) is opgebouwd uit houten blaasinstrumenten, zoals klarinet, dwarsfluit, hobo, fagot en saxofoon. Daarnaast zijn er ook koperen blaasinstrumenten zoals trompet, hoorn, trombone, bas en bariton. Een fanfareorkest daarentegen bestaat voornamelijk uit koperen blaasinstrumenten, met als aanvulling de bugel. Ook zijn de saxofoons in een fanfare vertegenwoordigd. Een brassband bestaat alleen uit koperen blaasinstrumenten, de instrumentatie ligt vast: es-cornet, cornet, bugel, alt hoorn, bariton, euphonium, trombone en bas. Uiteraard is er bij elk orkest ook het nodigde aan slagwerk te vinden.

Tijdens het HaFaBraConcert is elk orkest in de eigen klankkleur en met een eigen repertoire te beluisteren. Inmiddels is het druk bezochte HaFaBraConcert in de Hoeksche Waard voor de blaasmuziekliefhebber een jaarlijks, vast gegeven. Uiteraard wordt door het harmonieorkest van PJ het Ha gedeelte ingevuld, voor de Fa en Bra worden voor elke editie gasten uitgenodigd. Uiteraard staat PJ ook open voor een verzoek indien een orkest deel zou willen nemen.

2011
Fa: BFO Dacapo – Heinenoord
Bra: Brassband Rijnmond

2012
Fa: Gelders Fanfare Orkest
Bra: Delta Brass Zeeland

2013
Fa: Brabants Fanfare Orkest
Bra: Brassband Schoonhoven (a)

2014
Fa: Sempre Crescendo – Middelharnis
Bra: Altena Brass

2015
Fa: Emergo - Castricum
Bra: Brassband Breukelen

2016
Fa: Crescendo – Zuid-Beijerland
Bra: De Wâldsang – Buitenpost